Exit beoordelingsgesprekken?

Het afschaffen van beoordelingsgesprekken was al in 2011 het thema van een rondetafelgesprek met onze klanten. We waren onze tijd vooruit, blijkt nu. Je hoeft maar de krant of een vakblad open te slaan, en het gaat over het nut en onnut van beoordelingsgesprekken. En terecht. Liefst 95 procent van het management is ontevreden over het huidige Performance Managementsysteem, zo blijkt uit internationaal onderzoek van Mercer. Lees verder..

Nieuwe arbeidsrelaties en afschaffen VAR
Arbeidsrelaties zijn in een rap tempo aan het veranderen. We zijn bezig om samen met SAP en Mercer een rondetafelgesprek te organiseren over het thema arbeidsrelatie van de toekomst. Verder volgen wij de ontwikkelingen op de voet rondom het afschaffen van de VAR en brengen de risico’s en consequenties hiervan in kaart voor onze klanten. Het inhuren van interim HR specialisten via Hamstra & Partners kan voor (administratieve) rust zorgen, zowel voor de opdrachtgever als voor de interim professional.

Leerboek HRM
Over bovenstaande thema’s en meer schrijven we de komende maanden het hoofdstuk over beloning in het door Noordhoff uitgegeven Leerboek HRM voor het HBO-onderwijs. Ook hier komt vernieuwing om de hoek kijken. De studenten van nu willen en moeten andere dingen leren dan 10 jaar geleden.

Flexibilisering arbeidsvoorwaarden
Het optimaliseren van arbeidsvoorwaarden blijft en is actueel. Soms gedreven door kosten, maar vaak ook gericht op toegevoegde waarde voor de medewerker en flexibilisering. Op dit moment adviseren we een aantal klanten over flexibilisering van arbeidsvoorwaarden. Wij helpen klanten met vergelijkingen tussen cao’s, kostencalculaties en het bepalen van eventuele overgangsmaatregelen.

Elke dag doen we weer nieuwe inzichten op waarmee we inspireren, adviseren en aanpakken in de praktijk. Onze dienstverlening varieert van kleine adviesopdrachten, workshops en trainingen, tot een combinatie van consulting en ‘inhouse’ advisering of interim opdrachten. Als klein bureau kunnen we echt flexibel zijn. Daar geloven wij in, dat geeft ons dagelijks plezier in ons werk.

Een prachtig voorjaar vol energie en heldere inzichten!

Lianne Hamstra & Partners