Hamstra&Partners: altijd in beweging

Een jong bedrijf in de markt zetten. Hoe geweldig leuk en spannend dat is, had ik een paar jaar geleden nooit kunnen bedenken. Weekblad Elsevier wist ons te vinden en plaatste in oktober een artikel met Hamstra & Partners als voorbeeld.  Ook onze klanten zijn altijd in beweging, vaak aanleiding tot een mooie en inspirerende samenwerking.

Erg trots zijn we op het project ‘harmonisatie arbeidsvoorwaarden van Ziggo en UPC’, waar we nauw samenwerken met het Best Place Team van Ziggo. Vorige week werd een principe akkoord bereikt voor één bedrijfsregeling voor het nieuwe Ziggo. Pittige onderhandelingen met een mooi resultaat.

Onlangs mocht ik de sociale partners inspireren met mijn visie op trends in beoordelen en belonen, tijdens de door de Vereniging van Universiteiten (VSNU) georganiseerde cao-tweedaagse. Mooi om een bijdrage te leveren aan een vernieuwende en internationaal concurrerende cao voor het wetenschappelijk onderwijs in Nederland.

Eén van de belangrijke vruchten van onze samenwerking met Mercer op dit moment is de Workforce Metrics Solution. Deze bruikbare tool maakt het mogelijk om met Big Data niet alleen te analyseren, maar ook te benchmarken en forecasten. Ideaal voor de strategische HR-agenda. In een aantal pilotprojecten werken wij nu met deze tool.

Terugkerende thema’s in onze gesprekken met klanten zijn:
-vernieuwing van Performance Management
-weg met de negatieve connotatie rondom het begrip demotie. Hoe doe je dat?
-differentiatie in beloning en koppeling naar individuele performance

Wie met deze onderwerpen nog worstelt voor de komende salarisrondes: wij helpen graag!
Wij wensen je een gloedvolle herfst en een mooie afronding van 2015 toe.

Tot ziens!

Lianne Hamstra